BLOEMENHOF DE AKKER DE MARSWEIJDE 't KOMPAS KASTANJEHOF DE ARK KONINGSBERGER PROF. WATERINK
DE BRON ELZENHOF RHEEZERVEEN DE REGENBOOG GROEN VAN PRINSTERER CNS BALKBRUG DE SPRENG-EL DE VLINDER
Chrono
Documenten

de Kastanjehof

 

Adres

Lage Doelen 2

 Logo
  7772 BL  Hardenberg 
Telefoon (0523) 272 450
Fax (0523) 272 451

Directeur

De heer B. Warmink

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website

www.cbsdekastanjehof.nl

Googlemaps

CBS De Kastanjehof - Hardenberg

 

De school

De naam van onze school is: CBS De Kastanjehof. Als u een kijkje neemt op ons schoolplein dan weet u gelijk hoe men aan deze naam is gekomen: op het schoolplein staan namelijk 4 grote kastanjebomen. 

  

Situering

De school bestaat al meer dan 130 jaar en is gesitueerd in het centrum van Hardenberg. De kinderen komen behalve uit het centrum en de vogelbuurt ook uit de vele buurtschappen rondom Hardenberg (Brucht, Hardenbergerveld, Hoogenweg).  

  

Schoolgrootte

Onze school telt nu ongeveer 130 leerlingen. In het verleden is dit meer geweest. Toen er nog geen basisscholen waren in de omliggende wijken had onze school meer dan 500 leerlingen. In totaal bestaat het team uit 8 leerkrachten met een lesgevende taak. Naast deze lesgevende taak zijn een aantal mensen belast met bijzondere taken. 

  

Uitgangspunt

Als werk- en levensgemeenschap zullen we duidelijk moeten maken wat het is in de praktijk om een christelijke school te zijn. We willen veiligheid en geborgenheid geven en elk kind te accepteren met al zijn mogelijkheden en beperkingen. Niet alleen Christelijke normen maar ook algemeen menselijke normen en waarden willen we de kinderen meegeven. We denken hierbij aan het respect hebben voor elkaar, niet schelden, niet pesten,luisteren naar elkaar. 

  

Schoolorganisatie

Onze school werkt volgens het leerstofjaarklassensysteem. De leerstof wordt verdeeld over 8 jaren en de school is verdeeld in 8 groepen. De verschillen in leerprestaties worden zo mogelijk binnen de klas opgevangen.  

  

Contact ouder en school

In de loop van het schooljaar geven we de ouder(s) op verschillende manieren informatie. Per jaar zijn er 6 contactavonden (10 minuten gesprekjes), 2 maal per jaar een rapport, vanaf groep 3, huisbezoek bij nieuwe gezinnen, de wekelijkse nieuwsbrief “De Bolster”, ouderavonden en de schoolgids. 

  

Buitenschoolse activiteiten

Naast vooral de leergebieden is er ook veel aandacht voor de ontwikkeling van de creativiteit, sociaal emotionele ontwikkeling en buitenschoolse activiteiten. We volgen op school de Kanjertraining. Elke groep verzorgt zeker één maal per jaar een voorstelling. De hogere groepen doen jaarlijks mee aan voetbal, korfbal, schaken en de sportdag. Iedere groep heeft jaarlijks een schoolreisje en groep 8 gaat op kamp. Ook het behalen van een verkeersdiploma en een jeugd EHBO- diploma kunnen hierbij genoemd worden.

Basisscholen
© 2007-2015 Chrono - Hardenberg | Modified by Oude Veldhuis Automatisering
Admin